Prinášame vám ďalší úžasný recept, s ktorým ste sa nám podelili a zaslali nám recept. V tomto článku sa spolu naučíme pripravovať punčové rezy v trochu netradičnej podobe.
Korpus – piškótové cesto
- 4 vajíčka
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 4 lyžice vody
- 3 lyžice polohrubej múky
- pol balíčka prášku do pečiva
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Následne pridáme cukor, vodu, žĺtky a múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný matným papierom a upečieme piškótové cesto. Dobu pečenia si musíte však odhadnúť vy. Zistíte to tak, že sa vám cesto začne sfarbovať do zlatista. Druhý test môžete vykonať pomocou špáradla, ktorým pichnete do cesta. Ak sa cesto neprilepí viete, že je váš korpus hotový. Tento korpus budeme potrebovať 2x. Je preto na vás, či si rovno cesto urobíte z dvoch dávok a rozdelíte na dva plechy.
Korpus – trojfarebné cesto
- 7 vajec
- 2 hrnčeky (250ml) práškový cukor
- 250g Hera
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- polovica prášku do pečiva
- kakao
- červené potravinárske farbivo
Žĺtky vymiešame s cukrom a Herou, pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh, vytvorený z bielok. Zmes rozdelíme na 3 diely: žltý, hnedý (kakaový) a červený (potravinárske farbivo). Na plech vyložený matným papierom lyžicou kladieme striedavo všetky farby, zarovnáme a upečieme.
Ostatné ingrediencie
- cca 200ml ovocného čaju
- cca 200ml ovocného sirupu
- 100ml rumu
- džem
Postup:
Jeden piškótový plát natrieme džemom, naň položíme trojfarebné cesto, ale tak, aby hore ostala tá časť, ktorá bola na plechu na spodnej strane (to už mám odskúšané, kvôli tomu, aby čaj lepšie presiakol do koláča) a polejeme sirupovým čajom. Odporúčame použiť celý čaj, cesto bude tak šťavnatejšie. Na farebný plát položíme znova piškótové cesto. Všetko zaťažíme rovnomerne a necháme odležať najlepšie cez noc.
Cukrová poleva
- 30dkg práškový cukor
- potravinárske červené farbivo – iba štipku
- 4 polievkové lyžice teplej vody
Všetko spolu zmiešame na hladkú polevu šľahačom a nalejeme na koláč.
Tento recept nám zaslala Alex, ktorú sme spoznali cez Instagram (ig profil: alex28_90_13). Ďakujeme za úžasný recept! 🙂