V dobe, keď sa vyberajú naozaj kvalitné a zdravé potraviny, je špaldová múka základom viacerých jedál. Recept na špaldovú pizzu je pomerne jednoduchý a poteší aj zložitejšie jazýčky, veď poúďte sami.
Na cesto budeme potrebovať:
- 400 gramov špaldovej múky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 20 gramov sušeného droždia
- 180 ml vody (alebo podľa potreby)
- 1 kávovú lyžičku soli
Na oblohu budeme potrebovať:
- prosciutto
- prepasírované paradajky
- cesnak
- olivy (podľa potreby, môžeme nahradiť kukuricou alebo sušenými paradajkami)
- oregano alebo korenie na pizzu
- rukola
- syr – mozzarella light (podľa potreby parmezán)
Recept na špaldovú pizzu
Cesto na špaldovú pizzu vytvoríme veľmi jednoducho. V miske si zmiešame všetky ingrediencie a snažíme sa vypracovať tuhé cesto. Keď sa nám to podarí, prekryjeme misku utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Približne po pól hodine cesto vypracujeme pomocou múky a uložíme na plech. Nachystáme si paradajkový základ z prepasírovaných paradajok a prepasírovaného cesnaku a oregana. Touto zmesou pozrieme cesto a dáme pizzu piecť na 220 ° C asi 20 minút. Následne pizzu vyberieme, poukladáme na ňu plátky mozzarelly alebo parmezánu a dáme ešte na pár minút zapiecť. Na záver na pizzu poukladáme prosciutto a rukolu. Podľa potreby môžeme na pizzu poukladať plátky sušených paradajok.
Tím Blogik.sk vám želá dobrú chuť!